Recept: Malinovo tvarohová torta

Na posledné teplé dni je tento osviežujúci dezert ako stvorený. Navyše, kombinácia malín a tvarohu je niečo, čo nikdy nesklame. Vyťahujte varešky a zapínajte rúru, ideme na to! 

 

 

 

Na korpus s priemerom 22cm si pripravíme:

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 5 vajec
  • 6 g kypriaceho prášku

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Rozpustené a vychladnuté maslo primiešame do žĺtkovej hmoty. Potom zapracujeme preosiatu múku, ktorú sme zmiešali s kypriacim práškom. Nakoniec pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Hotovú zmes vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca 20-30 minút v závislosti od rúry. Po upečení korpus vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Na potretie potrebujeme:

  • 200 g malín (môžu byť aj mrazené)
  • 100 g kryštálového cukru
  • šťavu a kôru z jednej limetky

Maliny a cukor privedieme k varu a následne povaríme asi 10 minút. Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom, prepasírujeme a dochutíme limetkovou šťavou a kôrou.

Na krém si pripravíme:

  • 500 g mascarpone
  • 300 g jemného tvarohu
  • 200 g bielej belgickej čokolády
  • 1 vanilkový struk

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Po rozpustení a vychladnutí ju vyšľaháme s mascarpone a tvarohom. Nakoniec krém ochutíme zrniečkami z vanilkového struku.

Na orechovo-kakaovú mrveničku budeme potrebovať:

  • 105 g hladkej múky
  • 35 g práškového cukru
  • 1 PL kakaa
  • 25 g vlašských orechov
  • 70 g masla
  • ½ vanilkového cukru
  • citrónovú kôru
  • štipku soli

Všetky suroviny spolu zmiešame. Vzniknutú zmes rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 160 °C asi 20 minút. Necháme vychladnúť, následne v mixéri rozmixujeme na jemnú mrveničku.

Hotový a vychladený korpus rozrežeme na tri pláty. Každý plát potrieme malinovým džemom a krémom. Naplnenú tortu necháme stuhnúť. Vrch a boky torty potrieme zvyšným tvarohovým krémom a uhladíme stierkou. Vrch dozdobíme ovocím, orechovo-kakaovou mrveničkou a jedlými kvetmi.

Kvalita

Kvalita

Pečieme z poctivých surovín od lokálnych dodávateľov, bez konzervantov a stužených tukov. Jednoducho tak, aby ste z mlsania mali radosť nielen vy, ale aj vaše telo.

Čerstvosť

Čerstvosť

U nás sa pečú koláčiky každý deň, aby sa dostali na váš stôl v tom najlepšom a najčerstvejšom stave.

Tradícia v novom šate

Tradícia v novom šate

Na svoje si prídu klasici, ale aj vyznávači moderného štýlu. Od laskonky cez krémeš, až po tartaletky – máme niečo pre každého.

Dovoz až domov

Dovoz až domov

Ak to máte do našich odberných miest ďaleko, využite možnosť pohodlného doručenia na adresu.